12 Απριλίου 2010
Alliaria petiolata
Αλλιάρια η Έμμισχος.
Φυτό που χρησιμοποιείται τόσο στην μαγειρική όσο και στην παραδοσιακή ιατρική. Η αγγλική ονομασία του φυτού είναι "Garlic Mustard" (σκορδομουστάρδα) . Όταν τρίψουμε τα φύλλα του φυτού αναδύεται άρωμα σκόρδου, γι αυτό και η ονομασία του γένους Αλλιαρια που παραπέμπει στα κρεμμύδια. Τα φρέσκα φύλλα είναι πλούσια σε προβιταμίνη Α καθώς και σε βιταμίνη C ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σαλάτες για να δώσουν την γεύση σκόρδου χωρίς τις παρενέργειες του σκόρδου. Χρησιμοποιείται στην λαϊκή ιατρική για τις ελαφρές αντιβιοτικές του ιδιότητες.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου